DO-RIST

DE UITDAGING
De mooiste stad van de wereld -volgens de Rotterdammers- wil bezoekers aantrekken die de stad alleen nog maar mooier maken. Van die toeristen die zichzelf liever geen toerist noemen omdat ze liever de onontdekte parels zélf willen ontdekken om vervolgens he-le-maal- één te worden met de stad. Maar hoe overtuig je zo’n eigenwijze reiziger om naar Rotterdam te komen?

 

DE OPLOSSINGDoor de nieuwe term ‘do-rist’ Europa in te slingeren en te laten zien dat de mentaliteit van een échte do-rist, naadloos aansluit bij die van de Rotterdammers: Gewoon. Doen. Een stad die voorop loopt is namelijk precies wat deze doelgroep aanspreekt. Dus ‘bye’ klassieke citymarketing en ‘hai’ 360 campagne. Met animaties, video’s een nieuw platform, een manifest en een oneindige stroom aan interviews met locals. Niks geen ‘city highlights’. We laten zien dat iedere straatsteen in Rotterdam de moeite waard is. Je moet er alleen wat moeite voor doen.

INTERNATIONALE CAMPAGNE
We creëerden 4 campagne video’s om het grote aanbod van Rotterdam te presenteren. De aftrap in Nederland en met een uitrol naar België, Duitsland en Frankrijk.

Video 1/4 – Alle video’s bekijken? Check ze hier.

OOK ZO’N VETTE CAMPAGNE?
BEL OF MAIL DIEDERIK