Hogeschool
Rotterdam

Leerkracht of ingenieur, verpleegkundige of programmeur? Hogeschool Rotterdam wil vooral dat potentiële studenten een opleiding kiezen die écht bij ze past.

En deze school snapt hoe uitdagend zo’n studiekeuze is, helemaal als je niet effe langs kan gaan op de open dag. Dus creëerde XYZ een 360 wervingscampagne met de empowerende boodschap…

xyz presents:

Wat jij wilt

We onderzochten het studiekeuzeproces van de jonge doelgroep en wisten dat te vertalen naar drie herkenbare momenten. Eerst zoek je, dan vind je en uiteindelijk word je: wat jij wilt. En of je nou al lang weet wat jij wilt of nog twijfelt of geen idee hebt wat jij wilt, het gaat om jouw studiekeuze en Hogeschool Rotterdam gaat je helpen. Sowieso ga je vooruit.

Zoek, vind, word

‘Zoek – vind – word’ werden zowel de inhoudelijke als de strategische pijlers van de campagne. Verdeeld over één studiekeuzejaar creëerden we passende content voor drie flights. Telkens activeerden we zowel twijfelaars als zekerweters als geen-idee-ers om bijvoorbeeld de online open dag te bezoeken. Hoe we dat deden in een tijd waar alles online was?

HARTSTIKKE DIY

Hogeschool wist de identiteit en themaregel zelf makkelijk door te vertalen. En toen we de glunderende koppies zagen van de doelgroep bij de online premiere, wisten we dat we hun harten hadden geraakt en ze in deze wiebelige tijd een beetje sterker in hun sneakers zouden staan. Student. Een titel voor even, een oorkonde voor het leven.

OOK ZO’N VETTE CAMPAGNE?
BEL OF MAIL DIEDERIK